ورود کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص به اصلاح نظام پولی و بانکی

محمدرضا پور ابراهیمی با بیان اینکه در ابتدای جلسه بررسی دو مصوبه مجلس در مورد دو لایحه موافقتنامه مورد بررسی قرار گرفت، اظهار داشت: جلسه کمیسیون اقتصاد با دستور کار بررسی مصوبات مجلس در مورد « لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری مردمی بنگلادش به منظور حذف مالیات مضاعف در مورد مالیات های بر درآمد و جلوگیری از فرار و اجتناب مالیاتی»و «لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فنلاند به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات های بر درآمد از حیث مغایرت و عدم انطباق با سیاست های کلی نظام» و همچنین « ادامه رسیدگی به پیش نویس سیاست های کلی نظام پولی و بانکی» برگزار شد.
وی ادامه داد: کمیسیون اقتصادی دبیرخانه این موافقتنامه ها را مورد بررسی قرار داده بود و نظر کمیسیون این بود که این دو لایحه با سیاست های کلی نظام مغایرتی ندارد لذا عدم مغایرت هر دو لایحه در کمیسیون اقتصادی مجمع به تصویب رسید.
پور ابراهیمی با بیان اینکه در ادامه بررسی «پیش نویس سیاست های کلی نظام پولی و بانکی» در دستور کار قرار گرفت،اظهار داشت: سال گذشته کمیسیون اقتصادی مجمع در چندین جلسه این موضوع را مورد بررسی قرار داد، با توجه به اینکه کار کارشناسی باید کامل تر می شد، گزارش «پیش نویس سیاست های کلی نظام پولی و بانکی» از کمیسیون اقتصادی مجمع به دبیرخانه ارجاع شد.
رییس کمیسیون اقتصادی و بازرگانی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در تشریح اقدامات کارشناسی کمیسیون برای بررسی این سیاست ها خاطر نشان کرد: کمیسیون اقتصادی دبیرخانه در راستای اقدامات کارشناسی، همایش بررسی «پیشنویس سیاست های پولی و بانکی» را با حضور اساتید دانشگاه، مدیران دستگاه های اجرایی، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار کرد.
وی ادامه داد: علاوه بر این نظرات مربوط به اندیشکده ها و پژوهشکده های اقتصادی کشور مانند پژوهشکده های دانشگاه های شریف، علامه، تهران، شهید بهشتی، امام صادق (ع) ، مرکز پژوهش های مجلس، پژوهشکده پولی و بانکی در مورد « پیشنویس سیاست های پولی و بانکی» اخذ شد.
پور ابراهیمی اظهار داشت : علاوه بر این هفته گذشته 6 نفر از روسای کل سابق بانک مرکزی برای بررسی تخصصی « پیشنویس سیاست های پولی و بانکی» به کمیسیون اقتصادی دبیرخانه دعوت شدند، مجموع این اقدامات کارشناسی به کمیسیون اقتصادی مجمع گزارش شد.
رییس کمیسیون اقتصادی و بازرگانی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به قرائت بند یک «پیش نویس سیاست پول و بانکی» در کمیسیون اقتصادی مجمع گفت: با توجه به اینکه اعضای کمیسیون نظرات متفاوت و متنوعی داشتند؛ مقرر شد متن مورد توافق کمیسیون اقتصادی دبیرخانه و بانک مرکزی با توجه به سوالات و ابهاماتی که برخی اعضا داشتند به صورت کامل تر برای پاسخگویی به نکات مطرح شده مجددا بررسی شود تا در جلسه بعدی با تشریح جزئیات مفاد تخصصی، رای گیری در مورد بندهای پیش نویس آغاز شود.
پور ابراهیمی با بیان اینکه، بند یک پیش نویس سیاست های کلی پولی و بانکی، مجددا به کمیسیو ن اقتصادی دبیرخانه ارجاع شد، ادامه داد: بررسی بندهای دوم و سوم این پیشنویس هم در کمیسیون اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت و ادامه بررسی این بند ها به جلسه آینده موکول شد.